Visionen for Coop Byen

Visionen for Coop Byen er, at inden for de næste 10 år, skal der findes en ny placering til de nuværende lager- og logistikfaciliteter i Albertslund. På den måde bliver det muligt at udvikle området til en helt ny bydel når lastbiler og europaller forlader Coops store industrigrund i Albertslund, der siden 1960’erne har fungeret som Coops centrallager og hovedsæde.

Visionen er at udvikle en ny grøn bydel tæt på København, hvor fællesskabet er i fokus, og hvor man kan få en bolig i god kvalitet til en rimelig pris. Flere unge, børnefamilier og ældre efterspørger mere bæredygtige og fællesskabsorienterede boligløsninger, som er til at betale, i Københavnsområdet.

Coop Byen skal udvikles og bygges med afsæt i bæredygtige og lokale værdier. Konkret skal den nye bydel baseres på de fire værdier: Fællesskab, bæredygtighed, sundhed og mangfoldighed.

Albertslund Kommune har et mål om at tiltrække op til 10.000 nye borgere de næste 10 år samt en vision om at sikre en by, som er for børnene, for det grønne og for fællesskabet.

Visionen for Coop Byen er på den baggrund udviklet i et partnerskab og tæt samarbejde mellem PensionDanmark og Albertslund Kommune og danner grundlag for lokalplanlægning af området.

Kommunalbestyrelsen i Albertslund godkendte d. 24. juni 2021 visionen for Coop Byen.