Om Coop Byen

I løbet af de næste 10-15 år er det visionen, at lastbiler og europaller forlader Coops store industrigrund i Albertslund, der siden 1960’erne har fungeret som Coops centrallager. Sammen med området ved Coops hovedkontor bliver det rammen om en helt ny bydel med fokus på bæredygtighed.

Svanemærkede boliger til en fair pris
Vores mål er at bygge kvalitetsboliger og hverdagsarkitektur af høj kvalitet til en fair pris, hvor der er plads til både børnefamilien, den unge studerende og seniorer. Derudover vil vi bygge et nyt bykvarter efter bæredygtige kriterier, der fremmer bæredygtige løsninger i hverdagen, og hvor fællesskabet mellem naboer, øvrige beboere og resten af Albertslund vil gøre Coop Byen til et særligt og levende sted at bo.

Industrihistorien lever videre
Fællesskabet er en vigtig del af Coops ånd, og det er vigtigt for os, at Coop Byen bliver i tråd med Coops historie og værdier og ånd. Derfor bevarer og genanvender vi forskellige industriminder, fortsætter vores tradition for demokrati og medbestemmelse og eksperimenterer med nye butikskoncepter til det nye kvarter.

Vi bygger i flere faser
Vi udvikler og bygger Coop Byen med afsæt i en visionsplan af Henning Larsen Architects, og vi bygger i flere faser over de næste 10 – 15 år. Den første fase er vest for Vallensbæk Torvevej, hvor Coop Byen Vest P/S opfører 330 boliger i det bykvarter der kommer til at hede Virkelund. Bykvarteret kommer til at have fælleshus, cykelværksted, parkeringshus, byrum og en grøn bypark ved Coops hovedkontor, der er daglig arbejdsplads for mere end 1.000 medarbejdere.

Vil du have besked, når opskrivningen til boliger begynder? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Virkelund

Første bykvarter i Coop Byen bliver opført af Coop Byen Vest P/S. Projektselskabet er ejet af PensionDanmark. En helt ny bydel tæt på København er ved at blive opført med boliger, byrum, grøn park og Coops ikoniske bygninger som nærmeste nabo.

dreamstime-xxl-33916837-crop
bebyggelsesplan

Øst for Vallensbæk Torvevej

Området øst for Vallensbæk Torvevej fungerer i dag som Coops centrallager og består af flere aktive lagerhaller og værksteder. Vores ambition er at fremtidssikre lageret ved at flytte det til en mere tidssvarende placering. I stedet skal grunden blive til den anden og største fase af Coop Byen i samarbejde med en eller flere partnere.

Planerne for området øst for Vallensbæk Torvevej er under udvikling.

Vil du følge med i udviklingen?

Hvis du vil følge med i udviklingen og byggeriet af Coop Byens forskellige fase, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev her.

Har du spørgsmål eller input, er du meget velkommen til at skrive til os på coopbyen@coop.dk.

Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet.