PensionDanmark og HHM indgår aftale på over en halv milliard

06/10/23

PensionDanmark og HHM har indgået aftale om de første 278 boliger i Coop Byen i Albertslund.
Aftalen omfatter to boligbebyggelser med mindre boliger for unge og par såvel som større
familieboliger. Parterne forventer at indgå aftaler for yderligere 150 mio. kr. på Coop Byens første
bykvarter.

De forberedende arbejdstider har været i gang siden februar, og nu kan byggeriet af det første kvarter i Coop Byen, også kaldet Virkelund, gå i gang. PensionDanmark og HHM har indgået to totalentrepriser med en samlet sum på over en halv milliard kroner.
I starten af 2022 indgik PensionDanmark og HHM en samarbejsdaftale efter en udbudsrunde, men pga. stigende materialepriser og generel usikkerhed i markedet har forløbet med at indgå totalentrepriserne taget længere tid end forventet.

“Vi er utrolig glade for, at vi nu har fået en aftale med HHM på plads, så vi kan sælge byggeriet af det første bykvarter i Coop Byen i gang. Vi har et robust samarbejde, som begge parter har investeret i, og det er helt afgørende i tider som disse. HHM’s store egenproduktion indenfor bl.a. jord, kloak, beton og murer og deres højst faglige niveau bliver en gevinst for byggeriet.” siger Marius Møller, ejedendomsdirektør i PensionDanmark.

Det første kvarter i Coop Byen består af i alt tre boligbebyggelser med lejligheder, rækkehuse og et boligfællesskab for alle over 50 år. Det er også planen at bygge et fælleshus, et parkeringshus, en lokal daginstitution og en bypark. Både området og de enkelte bebyggelser skal DGNB-certificeres i kategorien guld, ligesom bebyggelserne skal svanemærkes.

“HHM ser meget frem til at fortsætte det gode og tillidsfulde samarbejde fra udviklings- og projekteringsforløbet i selve udførelsen. I HHM er vi store fortalere for den tidlige inddragelse, og vi glæder os over, at PensionDanmark har samme tilgang. Et tidligt samarbejde sikrer gode, veldokumenterede løsninger i høj kvalitet, hvor alle arbejder i samme retning for at skabe det bedste byggeri. Resultatet er bl.a. en høj byggekvalitet, sunde boliger og en god totaløkonomi.” siger HHM’s direktør Peter Carstensen.

Udover aftalen på over en halv milliard, skal der i den kommende tid indgås aftaler for den tredje bebyggelse, som er boligfællesskabet samt terræn. Parterne forventer derfor at indgå aftaler for yderligere 150 mio. kroner. Coop Byens første bykvarter opføres af projektselskabet Coop Byen Vest P/S, der er ejet af PensionDanmark.
Virkelund bliver et bykvarter med ca. 330 svanemærkede boliger og plads til ca. 1.000 beboere.
Byparken i midten af kvarteret bliver anlagt med fokus på at skabe bynatur med en høj grad af biodiversitet. Dertil kommer nyttehaver, opholdsarealer og gode stiforbindelser til Albertslunds bymidte, skoler og station. Bilfri veje, en lokal daginstitution i kvarteret og legepladser, der ligger i forlængelse af boligerne, skal gøre hverdagen nem og tryg for beboerne. Den første karré forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2025.

Fakta om Virkelund

 • Virkelund får tre forskellige typer boliger:
  1) Mindre boliger til singler og nystartede familier
  2) Større, fællesskabsorienterede boliger til familier, herunder rækkehuse
  3) Et boligfællesskab for alle over 50 år uden hjemmeboende børn.
 • Boligerne varierer fra 1-6 værelser og får en gennemsnitsstørrelse på 90 m2.
 • Virkelunds samlede areal er ca. 45.000 m2, og det svarer til ca. 6 fodboldbaner.
 • Bebyggelserne i Virkelund er tegnet af forskellige arkitekter for at skabe en varieret arkitektur i området.
 • Både området og boligerne skal certificeres efter den internationale DGNB-standard i kategorien guld, ligesom boligerne også skal svanemærkes.
 • P-huset får plads til 465 biler.

  Fakta om teamet
 • Ejer og udvikler: Coop Byen Vest P/S ejet af PensionDanmark
 • Totalentreprenør: HHM A/S
 • Arkitekter: Henning Larsen Architects, Arkitema Architects, AART, ONV og Holscher Nordberg Arkitekter
 • Landskabsarkitekt: Thing Brandt Landskab
 • Ingeniør: Cowi, Moe – Artelia Group
 • DGNB-auditor for bydelscertificering: Rambøll
 • DGNB-auditor for bygningscertificering: Moe – Artelia Group

For mere information
PensionDanmark: Kommunikationsrådgiver Mathilde Lykke Bülow, xmlb@pension.dk
HHM: Direktør Peter Carstensen, pca@hhm.dk

Visualisering
Byparken i Virkelund, kreditering: AART