Kom til borgermøde om lokalplanen for 1. etape af Coop Byen

Coop Byen er med, når Albertslund Kommune inviterer til borgermøde om lokalplanen til første etape af Coop Byen mandag den 31. januar.

Her kan man bl.a. se tegninger og visualiseringer af den nye bydel og få svar på spørgsmål om projektet.

Forslaget til lokalplanen beskriver, hvordan den del af Coop Byen, der skal ligge omkring Coops hovedsæde vest for Vallensbæk Torvevej i Albertslund, skal udvikles og indrettes med boliger, erhverv, fællesfaciliteter, parkeringsforhold, friarealer, beplantning samt veje og stier. Lokalplansforslaget er i høring indtil den 20. februar, og borgermødet sker som en del af den offentlige høring.

Første del af Coop Byen består blandt andet af tre boligbebyggelser med svanemærkede lejligheder, rækkehuse og ungdomsboliger med forskellige grader af fællesskab og en bypark, der binder den nye, levende bydel sammen. Bydelen skal også have et Kvartershus med daginstitution, multisal, byttebiks, café og lokaler til både beboere, foreninger og Albertslunds øvrige borgere, som samlet skal skabe et attraktivt kvarter for alle – med særligt fokus på børnefamilier. Bydelen skal desuden opnå bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

Det er Coop og PensionDanmark, der sammen udvikler og bygger den første del af Coop Byen. Visionen er at bygge en grøn og bæredygtig bydel, der er defineret og kendetegnet af de fem værdier: Fællesskab, Mangfoldighed, Sundhed, Bæredygtighed og Coop-identiteten.

Coop Byen Vest skal bestå af 360 boliger i størrelsen to til fem værelser fordelt på 60-130 m². Hele Coop Byen bliver bygget i flere faser over de næste cirka 10 år med afsæt i en masterplan af Henning Larsen Arkitekter og skal bestå af 1.800 bæredygtige boliger i høj kvalitet til en fair pris.

Alle kan tilmelde sig borgermødet via Albertslund Kommunes hjemmeside.