Coop Byen til grøn byfest i Albertslund

Der blev stillet mange nysgerrige og gode spørgsmål til Grøn Dag i Albertslund, hvor Coop Byen fremviste sin model for første del af byggeriet.

Coop Byen var med, da Grøn Dag løb af stablen på materialegården i Albertslund lørdag den 18. september. Her kunne besøgende se en model og illustrationer af det planlagte byggeri vest for Vallensbæk Torvevej, smage danske æbler og kaffe fra Coops risteri i Kenya og stille spørgsmål til den kommende bæredygtige bydel.

Også Albertslunds børn slog sig ned hos Coop Byen, hvor de tegnede og udstillede deres fantasifulde legepladser med alt fra regnbue-rutsjebaner til ’elefantgræs’.

Udover at svare på spørgsmål om boligtyper og bæredygtigt byggeri fra Albertslunds borgere kunne Coop Byen også fortælle om visionerne for et Kvarterhus, der skal blive et hjerte i bydelen. Kvartershuset skal være et fyrtårn for fællesskaber og en blanding af et kulturhus, et bevægelseshus, et forsamlingshus og et sted for både beboere, medarbejdere i Coop og resten af Albertslund.

Albertslund Grøn Dag er en stor årlig markedsdag for natur- og miljørelevante aktiviteter i Albertslund. Her kan man møde byens forskellige grønne foreninger og initiativer, og aktiviteterne spænder fra køb af planter og insekthoteller til gode råd og oplysning om beskæring af planter og varmeforsyning.

Coop Byen forvandler Coops p-pladser og gamle lagerhaller i Albertslund til en ny bydel med 1.800 bæredygtige kvalitetsboliger. Bag første del af byggeriet står Coop og PensionDanmark sammen om at skabe et nyt kvarter, hvor lokale fællesskaber, bæredygtigt hverdagsliv og Coops historie er i centrum. Byggeriet forventes at gå i gang i sommeren 2022.