Coop Byen fejrede åbningen af ny supercykelsti

Onsdag den 23. marts kl. 12.30 – 13.30 fejrede Coop Byen sammen med Albertslund Kommune indvielsen af en ny supercykelsti fra Roskilde til København.

100 børn fra Albertslund, Tour de France-trofæet og borgmestrene fra Albertslund og Høje-Taastrup indtog parkeringspladsen foran Coops Servicekontor onsdag den 23. marts for at fejre åbningen af en ny supercykelsti, der forbinder Albertslund med Roskilde, Høje-Taastrup, Glostrup, Brøndby, Rødovre, Frederiksberg og København.

Her spillede Albertslund Musikskole festlige cykelsange for børnene, der også pyntede Coops parkeringsplads med kridttegninger og ringede med ringklokker i takt til musikken. Der var også premiere på Albertslunds nye cykelssang “På stierne i Albertslund”.

Supercykelstien på Roskildevej – kaldet Roskilderuten – har været fem år undervejs og blev lanceret præcis 100 dage, inden Tour de France begynder i København. Ruten blev derfor lanceret med en cykelkaravane, der fragtede det officielle Grand Départ-trofæ fra Roskilde til Rådhuspladsen i København med stop i bl.a. Albertslund.

Stoppet i Albertslund foregik hos Coop, der ligger lige ud til supercykelstien, og hvor Coop Byen skal bygges.

Cykelliv og cykelfællesskab i Coop Byen
I Coop Byen vil vi gøre cyklen til det nemme valg i hverdagen. Til at pendle til og fra arbejde. Til alle de små ture til og fra fritidsaktiviteter og indkøb. I første fase af Coop Byen vil vi skabe et cykelværksted, som beboerne kan være med til at indrette og drive, og i fase 2 planlægger vi en Mustang-cykelbutik. Vi vil gøre cykelparkering til en oplevelse ved at tænke den som anledning til uformelle fællesskaber i opgange og karreer. Vi lægger op til, at beboerne kan etablere dele-cykelordninger og vil eksperimentere med andre former for bæredygtig mikro-mobilitet, der må opstå i de kommende år.

Hvad er en Supercykelsti?
En Supercykelsti er et sammenhængende net af cykelstier, hvor cykelforholdene er prioriteret højt for at skabe bedre forhold for cykelpendlere og gøre cyklen til et konkurrencedygtigt transportmiddel til den daglige pendling.  Stierne har fx jævn belægning, høj grad af vedligehold og ekstra service som pumper og servicestationer.

Læs mere om Roskilderuten her.