Grundstenen er lagt for nyt bykvarter i Albertslund

01/12/23

Byggeriet af Virkelund, et nyt bykvarter i Albertslund, blev i denne uge markeret ved, at grundstenen til byggeriet blev lagt. Når byggeriet står færdigt, vil Virkelund bestå af ca. 350 svanemærkede boliger.

En flot men kold novemberdag blev noget ganske særligt på Coop Byen i Albertslund. Her blev grundstenen for Coop Byens første bykvarter – Virkelund – lagt . Det er en gammel tradition, at man holder ”grundstensnedlæggelse” for byggerier.

Det var Albertslunds kommunes borgmester Steen Christiansen, Direktør for PensionDanmark Ejendomme, Marius Møller og ejendomsdirektør for Coop, Flemming Møller, der sammen lagde grundstenen ned. Sammen med en række gæster markerede de både byggeriet af Virkelund, og samarbejdet mellem Albertslund Kommune, Coop og bygherre og ejer af projektet, PensionDanmark.

Aviser og mønter mures ind i bygningen

Normal skik ved grundstensnedlæggelser er, at man murer noget ind i bygningens fundament, som symboliserer byggeriet og dets omgivelser. Derfor murede man i går bl.a. det aktuelle nummer af månedsmagasinet Samvirke, ugens udgave af Albertslund Posten og dagens udgave af Licitationen ind i fundamentet.

Vigtige dokumenter som lokalplanen for området og PensionDanmarks program for bæredygtige tiltag blev også muret ind sammen med et par mønter fra 2023.

HHM, der er totalentreprenør på Virkelund, leverede en murerske, og på den måde blev håndværket fint repræsenteret. Når byggeriet står færdigt, vil hundredvis af håndværkere og PensionDanmark medlemmer have været med til at skabe den nye bydel.

”Det bliver en helt unik bydel.”

”I dag starter der et nyt fantastisk kapitel for Albertlund, for Coop og for PensionDanmark, når vi lægger grundstenen til Virkelund.” sådan afsluttede Steen Christiansen, Borgmester i Albertslunds Kommune, sin tale ved grundstensnedlæggelsen. En tale hvor borgmesteren bl.a. lagde vægt på det gode samarbejde med Coop og PensionDanmark, og på sin stolthed over hvor særlig en bydel Virkelund bliver:
”Det bliver en helt unik bydel, tæt på København, lige her midt i Albertslund. Med levende byrum, fælleshus, grøn park og Coops ikoniske bygninger som nærmeste nabo.”

Også Marius Møller, Ejendoms Direktør i PensionDanmark, lagde i sin tale vægt på samarbejde: ”Coop Byen bliver en stærk forening af værdier i både PensionDanmark, Coop og Albertslund Kommune, nemlig fællesskab, bæredygtige tiltag og mangfoldighed.”

Herudover noterede Marius Møller sig i sin tale, at denne nye bydel i Albertslund, allerede har modtaget anerkendelse: ”I dag kan vi glæde os over, at Coop Byen allerede har modtaget en flot anerkendelse. En DGNB-guldcertificering. Det er tilmed den første guldcertificering i Albertslund Kommune.”

Ejendomsdirektør i Coop Flemming Møller udtrykte vigtigheden af projektet for Coops historie: “For 60 år siden var her bare marker og drivhuse. Coop hed FDB og holdt til på Islands Brygge. Men pladsen var trang, og det blev besluttet at finde et nyt, egnet sted. I 1963 etablerede man topmoderne kontor- og lagerlokaler her i Albertslund. Nu tager vi igen et stort skridt og omdanner en erhvervsgrund til attraktive boliger”, sagde Flemming Møller.

Byggeriet markerer et nyt kapitel i Albertslund og Coops udvikling, til gavn for både nye og nuværende Albertslundere og til gavn for PensionDanmarks medlemmer

FACTS OM VIRKELUND

 • Boligerne: 350 svanemærkede boliger med plads til ca. 1.000 beboere.
  Boligerne varierer fra 1 til 6 værelser og får en gennemsnitsstørrelse på 90 m2.
 • Størrelse: Bykvarterets samlede areal er ca. 45.000 kvadratmeter – svarende til ca. seks fodboldbaner
 • Fællesarealer: Multifunktionelt fælleshus med integreret daginstitution.
  Bypark med plads til bevægelse, boldbaner og legeplads.
  Fælles byttecentral.
  Kvarterplads med plads ti fællesarrangementer.
 • Adressenavn: Virkelund Allé.